woensdag 25 november 2015

Yoga lessen bij Ipersist

Momenteel geef ik yogalessen bij de dames van Ipersist.
De volgende les is gekoppeld aan het thema eetbuien. Iets wat voor sommige dames interessant is om te onderzoeken.
Hoe kun je yoga nou gebruiken om eetbuien te voorkomen?

Yoga en je lichaam.
Yoga leidt vaak tot een verbeterde spijsvertering en het verzacht symptomen van stress, angst, depressie, vermoeidheid en slapeloosheid. Daarnaast helpt yoga om het vertrouwen in je lichaam te herwinnen en de signalen en boodschappen die je eigen lichaam geeft te horen en te begrijpen.

Yoga en je psych.
Yoga kan helpen om een houding van zelfkritiek om te buigen naar een houding van zelfcompassie. In een les kun je oefenen met het maken van vriendelijke, zachte en gezonde keuzes met betrekking tot je lichaam en geest.

Yoga en positieve waardering van het lichaam.
Yoga kan je helpen om een vriendelijke en zachtaardige relatie met je lichaam te ontwikkelen. Het is wellicht de eerste gelegenheid voor je om je lichaam te waarderen om wat het allemaal kan in plaats van het lichaam te veroordelen.

Yoga en emotie.
Met behulp van yoga kun je leren om op een accepterende, niet oordelende manier aanwezig te zijn bij gevoelens en emoties, in plaats van je innerlijke ervaringen en gevoelens te onderdrukken. Yoga kan zo een manier zijn om te leren aanwezig te blijven bij moeilijke gedachten, gevoelens of sensaties.